De 4 seizoenen tuin

De lente is weer begonnen! De meest favoriete tijd van iedere hovenier, en wij denken dat ook de niet-hoveniers kriebelende handen krijgen wanneer de eerste knopjes bloesem uitkomen! De bomen zien er fris en groen uit en langzaam maar zeker komen de druifjes en de lelietjes van Dalen de grond uit. Kon het maar het hele jaar zo zijn

De zomer is groen en brengt kleur in de bloembollen, naarmate de herfst in zicht komt verschijnt er een oranje rode gloed over de bomen en verdwijnen de kleurige velden. Het wordt winter, en ja. Nu is het dor ..

En toch is er geen reden om bedroefd te zijn over het donkere beeld dat de winter met zich mee brengt. Er zijn namelijk genoeg soorten die 4 seizoenen groen blijven.

Hieronder een lijst van alle boomsoorten die het hele jaar door jouw tuin een fris uiterlijk geven:

 • De Japanse Hulst
 • Klimop
 • Laurier
 • Japanse Broodboom
 • Buxus
 • Berberis
 • Kardinaalsmuts
 • Griselinia littoralis
 • Vuurdoorn
 • Schijnhulst
 • Rhododendron

Neem gerust eens contact op met met uw Hovenier in Deventer! Wij kunnen kijken welke heggen het beste bij u passen. Heeft u groene vingers en vindt u het prima om zo nu en dan te moeten snoeien of wilt u juist zo min mogelijk omkijk naar uw tuin. Wij adviseren u graag!