Hoe kies je de perfecte vloer?

3 tips voor het kiezen van de perfecte vloer

Het materiaal en de kleur van de vloer is erg bepalend voor de sfeer in je huis. Wist je dat lichte vloeren je interieur meer naar voren laat komen? En dat een donkere vloer, die opzich al veel aandacht trekt, het beste uitpakt wanneer er veel licht in je huis is. Voor nog meer tips voor het kiezen van een vloer raad ik je aan even verder te lezen!

Wil je de ruimte vergroten of verkleinen?

Door het materiaal en de kleur van je vloer word je ruimte natuurlijk niet groter of kleiner in oppervlakte, maar voor het oog kan het wel veel verschil maken!

Voor een grote open ruimte zorgt een donkere houtsoort ervoor dat de kamer wat gezelliger wordt. Denk aan donkere laminaat vloeren met houtnerf of antraciet pcv-vloeren.

Heeft de ruimte lage plafonds? Kies dan voor een lichtere vloer. Een lichte vloer zortgt namelijk voor een ruimtelijk gevoel. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden in onze showroom!

Van licht naar donker, of van donker naar licht?

Heb je moeite met het afstemmen op plafond en muren? Dan is er een simpele vuistregel. Je ziet het ook in de natuur. De grond is donker, de lucht is licht. Dat natuurlijke gevoel voelt prettig aan en gebruiken we daarom ook in de binnenruimte. Dit betekend dus dat je vloer het donkerste element is in de ruimte, en je plafond het lichtste.

In welke mate moet ik rekening houden met het interieur?

Zoals we in het begin al zeiden: Een vloer is bepalend voor de sfeer in je huis. Belangrijk dus dat je iets kiest wat je mooi vind. Een vloer verander je niet dagelijks, dus je moet er wel blij mee zijn! Je moet dus ook vooruit kijken. Meubels wisselen namelijk wel wat vaker. Zijn je vloer en eettafel in dezelfde toonkleur? Dan raden we je aan om wat contrast toe te voegen door de stoelen een andere kleur te laten zijn.